Київська Лавра була лише початком: Паші Мерседесу вже повідомили, що Успенський собор і Трапезна церква Києво-Печерської лаври також остаточно передають державі

Два найголовніших храми найстарішого монастиря Києва нарешті націоналізувала держава. Це означає, що більше Паша “Мерседес” та інші попи Московського патріархату не проводитимуть богослужіння в церквах святині.

Нещодавно ЗМІ повідомляли, що від 1 січня 2023 року священнослужителі УПЦ МП не мають права заходити на територію Успенського і Трапезного соборів Києво-Печерської лаври. Водночас у четвер, 5 січня, міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що храми стали державними.

Намісник Києво-Печерської лаври не був присутній під час ухвалення цього рішення

За словами Ткаченка, над питанням приймання-передачі Успенського собору та Трапезної церкви працювала ціла комісія від 2 січня. У її склад увійшли представники Національного заповідника, юридичної компанії “Міллер”, УПЦ та Мінкультури.

Комісія займалася інвентаризацією майна. Робота Комісії забезпечила комплексний опис майна Успенського собору та Трапезної церкви, стан іконостасів, та ікон, іншого майна, щоб повернути його балансоутримувачу,

Окрім того, він зазначив, що українська святиня має служити всьому українському народові. А після за закінчення роботи комісії був підписаний відповідний Акт про повернення будівель храмів державі зі сторони УПЦ.
https://24tv.ua/uspenskiy-sobor-trapeznu-tserkvu-kiyevo-pecherskoyi-lavri-ostatochno_n2231326

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *