Це мабуть однай з найкращих новин з початку місяця! Генштаб вже офіційно підтвердив цю подію: отже близько пів години назад…

15 липня єменські хусити, які раніше заявляли про співпрацю з Росією та Китаєм проти західних країн, атакували два танкери з російським вантажем у Червоному морі. Зокрема, танкер CHIOS LION, що перевозив 100 тис. тонн сирої нафти з російського Туапсе, став однією з цілей.

Інший танкер з російським вантажем, BENTLEY I, який вирушив з порту Тамань, був атакований трьома надводними катерами, двома малими човнами та одним безпілотним надводним судном. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook керівник моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та головний редактор порталу BlackSeaNews Андрій Клименко.

“Танкер сирої нафти CHIOS LION, ІМО 9398280, вийшов 2 липня з російського (!) порту Туапсе… з вантажем 100 000 тонн російської (!) сирої нафти. У Суецькому каналі всіх повідомив, що на борту охорона – SEC TEAM ON BOARD. 15.07.2024 був атакований з використанням надводного безпілотника (МБЕК – морський безекіпажний катер, надводний дрон), отримав пошкодження, екіпаж не постраждав”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Клименко, іронія полягає не лише в тому, що союзники Кремля атакували танкер з російською нафтою, а й у тому, що цей танкер належав судновласникам з Греції, які, звичайно, “дотримуються” так званої цінової стелі при перевезенні російської нафти з російського порту до Індії або Китаю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *