ПАМ’ЯТАЄТЕ ЦЮ АКТРИСУ? ТІЛЬКИ ПОДИВІТЬСЯ, ЩО СТАЛОСЯ З НЕЮ ТЕПЕР!

Російська актриса театру та кіно Марія Куликова здобула широку популярність завдяки ролі дівчини Наді у телесеріалі «Дві долі». Участь у зйомках зумовила подальшу долю молодої актриси, на яку чекав успіх не тільки на професійній ниві, а й у особистому житті.

Майбутня актриса з’явилася світ у московській сім’ї інтелігентів. Бабуся Марії тоді обіймала посаду декана вокального факультету добре всім відомої Російської академії музики імені Гнесіних.

Батько дівчинки тривалий час був професійним співаком на Держтелерадіо, а згодом у церковному хорі. А ось мама Марії не є людиною мистецтва, проте дуже розвинена в музичному плані як звичайний інженер.

Враховуючи музичне оточення в сім’ї, надзвичайно дивно, що Марія не захотіла вчитися грати на фортепіано, хоча сьогодні вона зізнається, що дуже сильно про це шкодує. Загалом батьки дівчинки не прагнули приготувати своїй дочці творчу професію, зокрема, пов’язану зі співом.

Хоча, бачачи навколо негативні приклади однолітків, коли діти потрапляють у погані компанії, батьки все ж таки записали десятирічну Марію до театрального гуртка, щоб вона була зайнята чимось пристойним.
Так уже вийшло, що підліткові роки Маші припали на лихі дев’яності — час важкий, нестабільний, насичений криміналом та негативом. Тому батьки вирішили захопити дочку якимось заняттям, щоб та не вешталася без діла вулицями.

Марія Куликова чудово пам’ятає свою першу появу на сцені у десятирічному віці у ролі юної Баби Яги. На підмостках вона почувала себе легко і невимушено, але тоді ще не розуміла, що це стане справою її життя. Театральний гурток Маша сприймала як розвагу, просто улюблене хобі. Тому коли після закінчення школи настала черга вибирати собі професію, дівчина навіть не задумалася про вступ до театрального училища.

Хотіла стати юристом
Навчаючись у старших класах, юна Марія регулярно переглядала рекламні проспекти вищих навчальних закладів, які зазивали до своїх стін майбутніх абітурієнтів. Новомодні тенденції того часу продиктували рішення дівчини вчитися на юриста — у перехідні 90-ті роки ця професія була як ніколи затребувана.

Марія була відповідальною дитиною, вчилась у школі старанно, тому і до вступу до вишу поставилася дуже серйозно. Її вибір навчального закладу припав на МДУ. Вона пішла і записалася на підготовчі курси, особливий наголос почала робити на ті предмети, які вона мала здавати на вступних іспитах на юридичний факультет.

Однак підготовчі курси дали зрозуміти Марії, що професія юриста її абсолютно не цікавить. Проте батькам, які вже схвалили вибір професії своєї дочки, Марія продовжувала говорити, що її майбутнє пов’язане з юриспруденцією. Але сама тим часом таємно від матері та батька успішно склала вступні іспити до Вищого театрального училища імені Щепкіна.

Перша серйозна роль
Після успішного вступу було безглуздо приховувати цей факт від батьків. На щастя, батько і мати повністю підтримали свою дочку в такій різкій зміні її вибору. Щиро кажучи, було б вкрай дивно очікувати, що дівчина з настільки творчої родини вибере далекий від мистецтва життєвий шлях.

Вчитися Марії було легко, вона подавала великі надії, викладачі хвалили її. Тому не дивно, що відразу після закінчення вузу дівчину взяли до трупи Московського академічного театру сатири, де вона пропрацювала до 2011 року.

Більше того, перша зйомка Марії Куликової в кіно теж відбулася відразу після випуску з училища. Протягом наступних кількох років ролі Марії у кіно були лише епізодичними. Молоду, гарну та талановиту актрису поки що ніхто не помітив.

І ось одна випадковість круто змінила життя Марії. Якось на кастингу чергового телесеріалу дівчина зрозуміла, що помилилася студією, лише тоді, коли прослуховування вже було пройдено. Марія відразу ж попрямувала на потрібний кастинг, але через хвилювання, що розігралося, провалила прослуховування.

Засмучена і пригнічена Маша повернулася додому, але раптовий телефонний дзвінок порушив сумну тишу — зателефонували з кастингу, на який Марія потрапила помилково. Зі сльозами радості на очах молода актриса почула, що її затвердили на роль.

Це була роль у всьому відомому серіалі «Дві долі». Однак спочатку Марії призначалася епізодична роль, але режисер був настільки зачарований грою юної актриси, що запропонував їй одну з головних ролей, відчувши величезний акторський потенціал Куликової. І чуття режисера не підвело.

Доля зустріч
Ця роль була доленосною. Телесеріал «Дві долі» став не лише професійним трампліном для Марії Куликової, а й вплинув на її особисте життя. На початку зйомок Марія сильно переживала через недавній розрив з коханою людиною. Це пригнічувало та засмучувало молоду актрису, вона постійно курила одну цигарку за іншою.

Актор Денис Матросов, який був партнером Марії зі знімального процесу, ніяк не міг зрозуміти, як така ніжна, тендітна, мила дівчина може викурювати по дві пачки за знімальний день.

Тим часом у Дениса Матросова розігралася справжня сімейна драма, через яку він був у серйозній депресії. Справа в тому, що актриса Людмила Татарова нещодавно народила від Матросова двох дітей, і це при тому, що вони не були з Денисом в офіційному шлюбі.

Серед колег по цеху одразу поповзли чутки, що Матросов нібито покинув актрису, побоявшись відповідальності за дітей та відмовившись одружитися з Людмилою. Проте сам Денис розповів зовсім іншу історію, від якої очі на лоба лізуть.

Усьому виною виявилася жадібність і жадібність. Людмила Татарова, маючи намір отримати спеціальні пільги як одинока мати, а також розраховуючи на виділення їй великої квартири, не повідомивши про свої наміри Матросову, без вагань зареєструвала його дітей як не мають батька.

Денис не хотів ні в чому звинувачувати маму своїх дітей, тому всім казав, що Татарова, швидше за все, зробила свій вчинок, вважаючи, що так буде найкраще для дітей. Варто зазначити, що Людмила та Денис були тоді молодими та гордими, не бажали поступатися один одному та йти на компроміси у стосунках, тому й вийшла така неприємна ситуація, яку молодий актор Матросов не знав, як виправити.

Так вийшло, що шляхи Марії та Дениса перетнулися, коли в обох був важкий період у житті. І, як це нерідко буває в подібних ситуаціях, вони знайшли опору один в одному, що стало основою відносин.

Розвиток відносин
Знімальна група телесеріалу «Дві долі» підтверджує, що з першого дня зйомок Денис і Марія були нерозлучними. Вони самі в численних інтерв’ю говорили, що першого ж вечора поїхали зі знімального майданчика разом.

Маша тоді не вміла керувати автомобілем, тому Денис запропонував підвезти її до будинку. Якщо хтось пам’ятає, у «Двох долях» є епізоди, коли героїня Маші їздить за кермом. Так усі ці кадри були зняті з дублеркою або з використанням спеціальної мобільної платформи, оскільки посвідчення водія Марія Куликова отримає набагато пізніше.

Того вечора після першого знімального дня елегантний молодий чоловік Денис Матросов запросив Марію у своє авто, і вона не змогла відмовитися.

По дорозі партнери зі зйомок вирішили заглянути в кафе, так як неабияк зголодніли за день. Саме там за невеликим столиком відбулося їхнє перше, неофіційне, незграбне побачення, на якому вони обидва виливали один одному свої переживання про проблеми на особистому фронті.

Хоча Денис говорив набагато більше, оскільки Марії її проблеми з банальним розставанням з хлопцем здавалися справжньою дрібницею порівняно з тим, що Денису відмовили у праві бути батьком своїх дітей.

З того моменту так вони робили щовечора, розповідаючи один одному про особисте життя, влаштовуючи своєрідні взаємні сеанси психотерапії. Так тривало до тих пір, поки одного дня Денис не запропонував Марії поїхати з ним на дачу його тітки, яка у свою відсутність попросила полити квіти. Маші такий привід заманити її в неформальну обстановку видався дуже примітивним, але вона погодилася і поїхала з Денисом.

Дорогою на дачу Денис зробив Марії дуже дивний подарунок — «кіндер сюрприз». Як сказав Матросов, у його сім’ї існувала традиція купувати цю дитячу забаву, коли в житті відбувається якась важлива подія — і іграшка, яка опиняється у яйці, підкаже майбутнє.

Маші попався літак. І все так і сталося. У той рік Куликова багато разів літала до різних країн світу. Але потім події стали розвиватися незрозумілим чином!

Щасливий шлюб
Цілих три роки Маша і Денис зустрічалися, періодично живучи разом у батьків Дениса, то в Машиних батьків. Здавалося, що актори набираються сили після попередніх стосунків, але відпочинок явно затягнувся. Якось під час вечірньої прогулянки Маша не витримала і стала навколішки перед Денисом, заявивши: «Одружись зі мною! Я так більше не можу!”

Денис зізнався, що Марія застала його зненацька. Він підняв кохану з коліна, обійняв, поцілував і прошепотів на вушко заповітне “Так”. Через кілька тижнів, у день народження Маші він зробив їй офіційну пропозицію, і вони відразу помчали до загсу, який того дня, на жаль, був закритий.

Наступна спроба подати заяву була запланована на 1 квітня, але життя зіграло з молодою парою злий жарт — вони застрягли в пробці і не встигли до загсу до закриття.

Актор Роман Рябов, друг сім’ї, вирішив допомогти Денису та Маші зв’язати один одного узами шлюбу. Одного ранку він приїхав до пари додому, жартівливо змусив Дениса знову зробити Марії пропозицію і особисто відвіз їх до загсу, де молоді цього разу успішно подали заяву.

Весілля було не як у всіх. Багато жартів, сміху та веселощів. Марія не хотіла одягати пишну білу сукню і з’явилася на урочисту церемонію у джинсах і футболці. Інші молодята з подивом дивилися на Машу та її нареченого, а ті лише щиро сміялися у відповідь.

Вже офіційно одружені Денис і Марія зібралися завести дитину, але професійна діяльність вже добре відомих на той момент акторів не залишала можливості продовжити свій рід. Так відбувалося аж десять років. Син Іван народився лише тоді, коли Денис та Марія в’їхали у великий власний будинок, який будувався усі ці роки.

Через три роки Денис раптово дізнався, що Маша з якоїсь причини подала на розлучення.
Дивні розлучення
Подальші події досі для багатьох здаються незрозумілими. Дениса та Марію всі вважали ідеальною родиною. Рішення Марії подати на розлучення було громом серед ясного неба не тільки для друзів та близьких пари, а й для самого Дениса. Він дізнався про намір дружини останнім. Це просто розтоптало Дениса, він не міг зрозуміти причини такого вчинку коханої, а Марія відмовлялася пояснювати, зовсім не йдучи на контакт із чоловіком.

Денис вирішив зробити день народження Марії незабутнім — він обсипав ганок будинку і дворик пелюстками троянд, а найнятий ним оркестр грав улюблену мелодію Марії. Але вона мовчки переступила через поріг і швидко застрибнула в таксі, не сказавши ні слова Денису. Того вечора вона провела з подружками, плаваючи по Москві-річці на невеликому теплоходику.

Далі все відбувалося не менш дивно. Марія то забирала заяву на розлучення, то знову її подавала. Через час не витримав уже Денис, і було вирішено поставити крапку у відносинах, бо далі їм продовжуватися просто не було сенсу. У результаті розлучення вийшло досить тривалим.

Життя триває
Сьогодні Марія живе зовсім в іншому будинку, який, проте, розташований лише за два кілометри від колишнього сімейного гніздечка.

Сина Івана мати і батько виховують разом. Друг про друга Марія та Денис говорять небагато, але тільки гарне. Досі ніхто не знає, якою була причина розлучення такої щасливої ​​пари.

Через деякий час у Дениса Матросова народилася дитина від нових відносин, а Марія Куликова повторно сім’ю поки що не створила.

Проте особисте життя Марії Куликової обросло чутками та плітками. Красива жінка та талановита актриса не залишається поза увагою шанувальників та ЗМІ. Неодноразово йшлося про романи Куликової з колегами. Наприклад, у пресі сильно мусувалася чутка про роман Марії з актором Максимом Аверіним, з яким вона часто перетиналася на знімальному майданчику серіалу «Скліфосовський».

Але актриса категорично спростувала цю інформацію, заявивши, що її з Аверіним пов’язують лише 20 років дружби та нічого більше. Хоча Марія також зізналася, що під час першої зустрічі з красенем Аверіним не дозволила собі закохатися в нього лише через серйозні стосунки, в яких вона вже була на той момент.

Ще один зірковий роман не дає спокою журналістам та шанувальникам актриси. Другою половинкою Марії називають актора Андрія Чернишова, з яким вона вперше зустрілася на зйомках тих самих «Двох доль», де познайомилася і з Денисом Матросовим. Куликова завжди наполягає на тому, що Чернишов є її добрим другом і не більше. Хоча саме з ним Марія завжди розмовляє кокетливо та загадково.

У 2016 році на знімальному майданчику фільму «Таємниці великого будинку» Чернишов та вільна Куликова знову зустріли один одного. Однак Марія дуже старанно приховує своє особисте життя, тому нам залишається лише будувати здогади і вірити, що все у неї складеться якнайкраще. Сама Марія каже, що щиро вірить у долю, яка незабаром подарує їй подарунок у вигляді коханого, який буде щедрим і з гарним почуттям гумору.

Що ж, хай так і станеться у житті Марії Куликової. Вона на це заслужила. Ми всі її дуже любимо!

PS Діліться своєю думкою у коментарях, друзі. Чекаємо на вас під цим постом.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *