Схоже почалося! Одразу 5 країн НАТО екстрено підняли в небо свої бойові винищувачі! Що ж сталося

Всі західні ЗМІ сколихнула екстрена інфорамція, що облизу кордонів НАТО пролетів російський Іл-20. Це літак-розвідник, тож союзники та країни-члени НАТО відреагували.

Джерело:Повітряне командування НАТО

Країни НАТО підняли в небо винищувачі через проліт російського Іл-20. Про це повідомило Повітряне командування НАТО у соцмережі Х, раніше відомій як твітер.

Детально про реакцію НАТО на Іл-20

Наші сили швидкого реагування знову злетіли сьогодні з Лаге (земля Північний Рейн-Вестфалія – 24 Канал), щоб ідентифікувати в міжнародному повітряному просторі російський COOT-A (Іл-20М – 24 Канал), який прилетів із Санкт-Петербурга без сигналу і без зареєстрованого плану польоту,

Винищувачі підняли по тривозі, оскільки російське судно пролетіло поблизу повітряного простору Альянсу. В повітря піднялися винищувачі одразу п’яти країн: Німеччини, Іспанії, Італії, Данії та Швеції. Вони злетіли з аеродрому Емарі, що в Естонії.

У НАТО вказали, що це перший спільний підйом по тривозі Німеччини та Іспанії. Він засвідчує “тісну співпрацю і інтеграцію між членами Альянсу”.

Новини країн НАТО

  • Росія регулярно провокує країни НАТО, ніби перевіряючи їх на міцність. Через постійну небезпеку західні країни посилюють свої кордони та військові спроможності. Північноатлантичний альянс буде вкладатися у флот літаків-розвідників. Стало відомо, що Альянс закупить шість літаків-розвідників Boeing E-7A Wedgetail. Це стане інвестицією в колективну безпеку.
  • Польща розгорне новий танковий батальйон біля кордону з Білоруссю. Це зроблять у Підляському воєводстві. Голова Міноборони Польщі говорить, що окупанти хочуть відновити Російську імперію, тож загроза для його країни безпосередня.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав підтримати Україну, адже ситуація на фронті зараз складніша, ніж розраховували союзники. Це пов’язано з активністю росіян під Авдіївкою. За словами Столтенберга, перемога Росії стане трагедією для західного світу. Тому треба допомагати Україні, це інтерес національної безпеки. Захід не може дозволити Путіну перемогти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *