0такої… сnлuвла cтрaaшна nравда: 0нуфрій та ще блuзько 20 йоrо монахів МП мають rромадянство Роsії та ймовірно є агентами РФ — 3МІ

Митрополит УПЦ Московського патріархату Онуфрій (Орест Березовський) та ще понад 20 священиків УПЦ МП мають громадянство Російської Федерації.

Про це інформує видання Українська правда, яке провело відповідне розслідування.

“Згідно з витягом із системи “Роспаспорт”, 20 березня 2002 року Онуфрій отримав у Москві російський паспорт. За рік, 23 червня 2003 року, він отримує ще й закордонний паспорт громадянина РФ. І він у нього не перший. 1998 року священнику в Москві вже видавали закордонний паспорт. А це означає, що російське громадянство Онуфрій мав набагато раніше, ніж від 2002 року”, – йдеться в розслідуванні.

Онуфрій / ©
Онуфрій

Також повідомляється, що архієрей УПЦ МП та намісник десятинного монастиря Гедеон (Юрій Харон) також має громадянство Росії. Він отримав російський паспорт 2019 року, коли був із візитом у Москві. Вже наступного року йому видали два закордонні паспорти РФ.

Крім того, Гедеон провів службу в російському місті Казань у січні 2023 року, тобто через майже рік після повномасштабного вторгнення РФ до України. Під час молитви він підтримав російську агресію проти України.

Гедеон / ©
Гедеон

Також журналісти повідомили, що митрополит Ізюмський і Куп’янський Єлисєй (Олег Іванов) отримав громадянство Росії 2022 року. Під час окупації Ізюма працював на російських агресорів, а після деокупації втік до російського міста Бєлгород, де йому видали паспорт Росії.

Єлисей / © pravda.com.ua
Єлисей / Фото: pravda.com.ua

Журналісти заявили, що у них є достовірна інформація щодо російського громадянства у понад 20 священослужителів УПЦ МП. Всю інформацію обіцяють опублікувати пізніше.

Зараз редакція наводить лише деякі з прізвищ священників УПЦ МП, які мають російське громадянство:

  • митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонофан (Анатолій Єлецьких);
  • вікарій Тульчинської єпархії, єпископ Ладижинський Сергій (Сергій Аніцой);
  • вікарій Київської єпархії архієпископ Пантелеймон (Віктор Бащук);
  • керівник Чернівецько-Буковинської єпархії митрополит Мелетій (Валентин Єгоренко);
  • керівник Хустської єпархії митрополит Марк (Микола Петровцій);
  • керівник Дніпропетровської єпархії митрополит Іриней (Іван Середній).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *